Перевага російської армії в снарядах рекордно скоротилася: дані Міноборони

Російська армія зменшила кількість снарядів
Російська армія зменшила кількість снарядів

За словами першого заступника міністра оборони України, генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, станом на сьогодні армія РФ все ще переважає українське військо за кількістю артилерійських снарядів на фронті. Але з зими 2024 року ця різниця стала меншою майже втричі. Він додав, що на сьогоднішній день відношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою складає 1 до 3, тоді як у зиму 2024 року це відношення становило 1 до 8.

Гаврилюк також зазначив, що Україні складно конкурувати з РФ у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів, через її більший промисловий потенціал. Тому важливою є допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників. Він зауважив, що Україна проводить роботу в напрямку створення спільних підприємств з партнерами, щоб мати можливість виробляти необхідну номенклатуру озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, що перші пропозиції від високопоставлених чиновників з Пентагону стосувалися передачі Україні снарядів із зарядом білого фосфору, але не для атак на росіян, а для створення димових завіс і освітлення ділянок фронту у нічний час.

Також варто відзначити, що на початку літа було деякі просадки у графіку постачання боєприпасів за чеською ініціативою, але наразі передача озброєння відбувається вчасно.

За даними Handelsblatt, Україна отримала несправні боєприпаси, які вибухають одразу після пострілу. Частина цих боєприпасів походить з чеської ініціативи та США.

Читайте також