«Перевірка військової ситуації»: у Молдові чоловіки почали отримувати повістки

У Молдові чоловіків викликають до військкомату для перевірки військової ситуації

У Молдові почали викликати чоловіків до військкомату "для перевірки військової ситуації", як зазначено у повістках. Про це повідомляє молдавське медіа NewsMaker.

Міністерство оборони пояснило, що громадян викликають 4 березня для перевірки персональних даних, і такі заходи проводяться щорічно з 2002 року. У міністерстві наголосили, що ці повістки не становлять загрози для громадян.

Військово-територіальні центри розсилають громадянам листи з проханням надати інформацію щодо перевірки персональних даних. Це щорічна рутинна процедура, яку проводять з 2002 року і яка не пов'язана з будь-яким ризиком для громадян. Такі заходи проводяться відповідно до положень закону "Про підготовку громадян до захисту Батьківщини" з єдиною метою - оновити базу даних військово-територіальних центрів та адміністративно-військових відділень

Міністерство оборони закликало громадян не реагувати на дезінформацію щодо цього питання і отримувати інформацію лише з офіційних джерел.

Нагадаємо, МЗС України відреагувало на події в невизнаному Придністров'ї. У Міністерстві зауважили, що Україна є і залишатиметься активним учасником процесу придністровського врегулювання і виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова.

За даними ISW, Кремль готує гібридну війну проти Молдови. ISW вважає, що Кремль використає нещодавній придністровський конгрес як плацдарм для посилення гібридних операцій з метою дестабілізації та подальшої поляризації Кишинева перед переговорами про вступ Молдови до ЄС і президентськими виборами в країні пізніше 2024 року.

Читайте також:

  • Чи варто панікувати через новини з Придністров'я
  • Про Придністров'я, НАТО та інопланетян
  • Придністровський "чорний лебідь". У гру вступають США