Перша група українських пілотів завершила підготовку на літаках Alphajet у Франції

Група українських пілотів на літаках Alphajet
Група українських пілотів на літаках Alphajet

Перша група українських пілотів на реактивних навчально-тренувальних літаках Alphajet завершила підготовку у Франції. Про це повідомили у генштабі армії Франції.

Збройні сили Франції зазначили, що українські пілоти проходили підготовку з березня 2024 року. Кількість пілотів, які успішно пройшли курс, відповідає потребам України.

«Франція щойно завершила підготовку першої групи українських пілотів на літаках Alphajet», - йдеться у повідомленні.

Відзначено, що центр повітряних сил Франції підготовляє пілотів для задоволення оперативних потреб Міноборони України з березня 2024 року.

Підготовка українських льотчиків є частиною оборонної допомоги від Франції.

Для льотної підготовки пілотів використовуються передані Бельгією модифіковані реактивні навчально-тренувальні літаки Alphajet. Вони оснащені панеллю приладів, яка імітує аналогічну у винищувачах F-16.

З метою належної експлуатації цих літаків та початку навчальних польотів Повітряно-космічні сили Франції зупинили процес їх виведення з експлуатації.

Нагадаємо, кілька днів тому українські льотчики прибули в Румунію для опанування винищувачів F-16 і вже почали навчання. Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про старт навчання українських льотчиків на F-16 у Румунії після розмови з румунським візаві Анджелом Тилваром. Це перше опанування західних винищувачів українцями в Румунії.

Читайте також