Перше місто в Україні стане енергонезалежним

Місто з сонячною електростанцією
Місто з сонячною електростанцією

Харків стає енергонезалежним

Харків стане першим містом в Україні, яке повністю реорганізує систему тепло-, водо- та енергопостачання. Незважаючи на постійні російські обстріли, місто буде енергонезалежним. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Це стратегічний проєкт, яким ми закладаємо основу незалежної роботи інфраструктури на десятиліття вперед

Мер Харкова зазначив, що реалізація проєкту дозволить забезпечити стабільне постачання комунальних послуг усім мешканцям міста протягом наступних опалювальних сезонів, незалежно від воєнного конфлікту та енергетичної ситуації в країні.

І сьогодні на сесії ми зробили ще один важливий крок для прискорення завершення процесу децентралізації та передачу необхідного обладнання власності міста

У квітні влада Харкова оголосила про намір відмовитися від централізованого опалення. Цього року опалювальний сезон завершили раніше через нестачу електроенергії внаслідок російських ударів по критичній інфраструктурі.

Після цього почали готуватися до наступного опалювального сезону, плануючи диференціювати мережу теплопостачання. Частина міста залишиться підключеною до централізованого опалення, а інша частина отримає модульні котельні.

Як повідомлялося, Харків надасть компенсацію 70% витрат на придбання генераторів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та кооперативів.

Крім того, харківські підприємці звільнили від деяких податків.

Читайте також