Перші F-16 вже в Україні та смерть воїна «Азова» у полоні. Головне за 31 липня

Перші F-16 в Україні, воїн «Азова» в полоні
Перші F-16 в Україні, воїн «Азова» в полоні

Україна отримала першу партію американських винищувачів F-16, про їх кількість поки що немає інформації. За угодою, передача літаків мала відбутися наприкінці липня. Уряд США виконав свої зобов'язання і передав Україні ці літаки.

Шмигаль обговорив транзит нафти з Фіцо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмови зі словацьким колегою Робертом Фіцо. Однією з ключових тем був транзит нафти через Україну. Україна не збирається скасовувати санкції проти російської компанії "Лукойл", і це не загрожує енергетичній безпеці Словаччини та інших країн Європи.

Закон для реструктуризації державного боргу підписаний Зеленським

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який надає уряду можливість відстрочити виплати за зовнішнім боргом до 1 жовтня.

Закон передбачає право уряду тимчасово призупинити виплати за зовнішнім боргом у разі необхідності. Також, уряду надається можливість включити гарантований державою борг колишнього "Укравтодору" в державний борг і провести його реструктуризацію.

Підтверджена загибель воїна Іщенка в російському полоні

Пресслужба "Азову" підтвердила загибель бійця Олександра Іщенка в російському полоні. Документи, видані в РФ, підтверджують, що смерть сталася 22 липня 2024 року, а причина смерті не встановлена.

Розвідка атакувала російську базу в Сирії

За повідомленнями ЗМІ, спецпризначенці розвідки Міноборони України здійснили удар по російській базі в Сирії. Удар був нищівним і спрямований на російську військову техніку на авіабазі Кувейрес.

Читайте також