Перші заморозки та обстріли: енергетики розповіли чи будуть відключення світла

Заморожені лінії електромережі під час обстрілів
Заморожені лінії електромережі під час обстрілів

Найближчими днями в окремих регіонах України очікуються перші заморозки. Заступник міністра енергетики Микола Колісник запевнив, що це не вплине на графіки відключення електроенергії. Він зазначив, що заморозки будуть короткочасними.

Колісник пояснив, що період опалювального сезону встановлюється на розсуд місцевих органів влади, коли температура повітря тримається нижче +8 градусів протягом трьох діб. При цьому зниження температури впливає на споживання електроенергії, що потребує збільшення потужностей енергосистеми.

У регіонах уже вживаються заходи для підготовки атомних генеруючих об'єктів до вимогливого періоду. Дев'ять енергоблоків вже готові до роботи в осінньо-зимовий період, що гарантує достатні обсяги електроенергії.

Нагадаємо, Міністерство енергетики спростувало прогноз ООН щодо відключень світла взимку, заявивши, що проблем із енергопостачанням не буде. Уряд також сподівається на безпроблемну зиму.

У зв'язку з владною підтримкою, Європейська комісія працює над збільшенням обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери виділили понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Читайте також