Перший в Україні сталевий підземний шпиталь. Що збудував «Метінвест» для ЗСУ (фоторепортаж)

Перший сталевий підземний шпиталь для ЗСУ
Перший сталевий підземний шпиталь для ЗСУ

Група "Метінвест" створила перший у країні підземний стабілізаційний пункт для порятунку життів захисників на передовій. Цей сталевий шпиталь забезпечує реанімацію, лікування та утримання пацієнтів, розташованих поблизу лінії фронту у безпечних умовах для медиків та пацієнтів.

Шпиталь побудований на базі сталевих бункерів, які були розроблені і модернізовані згідно з потребами військових медиків. Він має укомплектованість, еквівалентну польовим шпиталям другого ешелону згідно зі стандартами НАТО. Загальні інвестиції у побудову та оснащення шпиталю становлять понад 20 млн грн.

Операційний директор Групи "Метінвест" Олександр Мироненко зазначив, що цей підземний шпиталь - найамбітніший і найскладніший проєкт, який вдалося реалізувати від початку вторгнення. Він додав, що порятунок життів українських захисників є надзвичайно важливим, тому було докладено максимум зусиль, щоб забезпечити лікарів усім необхідним для надання допомоги вчасно та ефективно.

Укомплектованість шпиталю включає різне медичне обладнання, таке як кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори, дефібрилятори, операційне устаткування тощо. Загальна вартість обладнання складає понад 7 млн грн.

За словами в.о. командира Медичних сил "Схід" Романа Кузєва, цей підземний шпиталь є найкращим серед існуючих стабілізаційних пунктів. Він надасть медичну допомогу понад 100 пацієнтам щоденно і дозволить рятувати сотні життів українських захисників.

Група "Метінвест" вже направила значну суму на допомогу Україні та її громадянам у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Крім підземного шпиталю, компанія також виробляє різне військове обладнання для потреб армії.

Читайте також