П'єру Рішару – 90: цікаве про знаменитого французького актора

П'єру Рішар - 90. Французький актор
П'єру Рішар - 90. Французький актор

Сьогодні, 16 серпня, актор театру і кіно, режисер, комік П'єр Рішар виповнюється 90 років.

Рішар відомий такими фільмами як "Блаженний Олександр", "Високий блондин у чорному черевику", "Повернення високого блондина", "Близнюк", "Невдахи", "Татусі", "Втікачі", "Укол парасолькою", "Ліворуч від ліфта" та інші.

Актор народився 16 серпня 1934 року у місті Валансьєн, Франція. Він почав смішити однолітків, щоб завоювати їхню симпатію, тому що над ним знущалися через його знатний родовід.

У 1967 році його запросив режисер Ів Робер знятися у фільмі "Блаженний Олександр". Після цього Рішар став знаменитим завдяки своїм комедіям.

Тандем з Депардьє

Вперше Рішар і Жерар Депардьє знялися разом у 1981 році у фільмі "Невдахи". Співпраця між ними була неймовірно вдалою, і це стало нічим не прикрашеним подією для французького кіно.

Продовження співпраці принесло ще більше сміху в фільмах "Татусі" та "Втікачі". Ці фільми мали соціальний трагікомічний підтекст, що зробило їх ще більш смішними. Рішар і Депардьє не тільки були партнерами на екрані, але й близькими друзями за його межами.

У 1996 році Рішар знявся у комедії "Тисяча й один рецепт закоханого кухаря" грузинського режисера Нани Джорджадзе, за яку отримав нагороду "Найкращий актор".

Нагадаю, що у 2015 році Рішар відвідав Київ, презентуючи своє власне вино. Він зустрівся з Олегом Скрипкою, який подарував йому українську вишиванку.

У 2024 році Пʼєр Рішар вступив до команди United24 та підтримав захист України проти російських окупантів.

15 серпня померла акторка Джина Роулендс, відома за своїми ролями в фільмах "Щоденник пам'яті" та "Інша жінка".

Читайте також