Петельки на кросівках: назвали чотири корисних функції

Петельки на взутті - більше, ніж прикраса

У петельках на взутті є практичне застосування - вони допомагають зручно взуватись. Це означає, що взуття буде служити довго і матиме гарний вигляд, повідомляє nv.

Щоб легко взути кросівки, достатньо потягнути петлю вгору. Таким же способом можна з легкістю звільнити ногу з взуття, лише схопивши петельку.

Для чого потрібні петельки на взутті

Головна перевага петельок полягає у зручності, яку вони надають під час дощової погоди. За допомогою петельок можна винести взуття на вулицю, не забруднюючи руки.

Також петельки мають іншу корисну функцію - вони допомагають під час прання взуття в машинці. Шнурки прокладаються через петельки, що дозволяє зв'язати їх разом і уникнути забруднення взуття під час прання.

Крім того, петельки допомагають правильно просушити взуття після дощу або прання. Закріпивши шнурок на мотузці для білизни або спеціальній сушарці для взуття, можна зберегти форму та якість взуття.

Ще одна корисна функція петельок полягає у захисті штанів від вологи і бруду під час походів по болотистих місцях або мокрій траві. Просто заправте штани в петельки на заднику взуття, і вони залишаться сухими й чистими навіть у погану погоду.

Як уникнути натирання і мозолей

Улітку ноги часто пітніють, що може призводити до натирання і утворення мозолей. Щоб уникнути цієї неприємності, Gazeta.ua рекомендує дотримуватись кількох порад:

  • Коли шкіряне взуття нове і натирає, обробіть жорсткі місця всередині гліцерином або вазеліном.
  • За 15 хвилин надіньте шкарпетки і взуйтесь. Походіть у них 15-20 хвилин.