ПФУ нагадав, хто з українців має право на пільги щодо оплати комуналки

У Пенсійному фонді України нагадали про право на пільги щодо оплати комунальних послуг

Прес-служба Пенсійного фонду України у Донецькій області повідомила, що види пільг щодо оплати житлово-комунальних послуг регулюються законодавством та визначаються залежно від середньомісячного доходу сім'ї. Перелік пільг можна знайти в Порядку надання пільг окремим категоріям громадян, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Згідно з цим переліком, громадяни можуть скористатись пільгами щодо оплати користування житлом, управління багатоквартирним будинком та комунальних послуг, а також користуванням твердим паливом та скрапленим газом.

Право на пільги мають особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасники війни, особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, багатодітні сім'ї, пенсіонери та інші категорії громадян.

Також варто зазначити, що до осіб, на яких поширюються пільги, належать члени сім'ї пільговика - дружина (чоловік), неповнолітні діти, особи з інвалідністю та інші залежно від ситуації.

Пільги на житлові комунальні послуги надаються залежно від доходів і призначаються на 12 місяців, після чого визначається право на пільги наступного періоду. Однак, пільговики мають право отримувати пільги лише протягом 12 місяців з моменту визначення їх права, але не довше кінця календарного року.

У 2024 році Пенсійний фонд України звернеться до пільговиків щодо субсидій.