ПФУ спростив процедуру надання документів через "Дію"

Дія ПФУ ускладнює процедуру надання документів
Дія ПФУ ускладнює процедуру надання документів

Пенсійний фонд України запровадив можливість використання електронних документів

Пенсійний фонд України (ПФУ) оголосив, що тепер у своїх сервісних центрах можна обходитися без ксерокопій, сканкопій або фотографування основних особистих документів.

Натомість, з'явилася можливість використовувати електронні документи з мобільного застосунку "Дія" шляхом шерингу.

За інформацією пресслужби ПФУ, щоб скористатися цією можливістю, користувачу мобільного застосунку "Дія" достатньо просто відкрити свої цифрові документи, вибрати необхідний документ і згенерувати штрихкод. Потім потрібно проговорити працівнику Фонду 13-значний код, зазначений під штрихкодом. Працівник сервісного центру внесе код в інформаційну систему, а після цього користувачу прийде запит на надання копії цифрового документа. Цей запит необхідно підтвердити "Дія.Підписом" на смартфоні. Після успішного накладання цифрового підпису копія документа у форматі pdf-файлу та метаданих надійде в систему ПФУ.

Цей новий спосіб обміну даними може бути корисним під час отримання пенсії, субсидії, пільг, страхових виплат, а також призначення соціальних послуг, розгляду питань щодо призначених виплат, зміни персональних даних та отримання допомоги на поховання.

ПФУ гарантує, що цей спосіб передачі даних є безпечним. Дані передаються у зашифрованому вигляді і можуть бути розшифровані тільки тим державним органом, який їх запитав. Зашифрований пакет надсилається на сервер органу лише після згоди користувача у застосунку "Дія". Кожна цифрова копія документа містить інформацію про отримувача, його відділення та дату формування. Забезпечується дотримання вимог законодавства про захист персональних даних.

Читайте також