ПФУ відмовляє 60-річним українцям у пенсії: із чим це пов'язано

ПФУ відмовляє пенсії 60-річним українцям
ПФУ відмовляє пенсії 60-річним українцям

Пенсійний фонд України не надає пенсії 60-річним українцям, через що їм доводиться продовжувати працювати. Про це повідомляють аналітики Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), до якої входять 37 країн.

В Україні збільшується кількість випадків, коли людям, які досягли 60-річного віку, відмовляють у призначенні пенсії. Це змушує громадян продовжувати працювати й відкладати вихід на пенсію до 63 або 65 років.

Статистика показує, що близько 14% українців у пенсійному віці не можуть одразу отримати пенсію через недостатній стаж. Тому їм доводиться працювати ще кілька років, поки вони не досягнуть віку 63 або 65 років, коли вимоги до страхового стажу стають менш суворими.

Виходячи з даних аналітиків, у період з 2019 до 2023 року спостерігається значне скорочення кількості громадян, яким вдалося вийти на пенсію до досягнення 60 років. Якщо у 2019 році таких було 25%, то до 2023 року їхня частка зменшилася до 11%. При цьому кількість громадян, які отримали пенсію після 60 років, зросла з 0,5% до 14%. Такі зміни спричинені підвищенням вимог до страхового стажу.

Загалом, кількість громадян, які не отримають пенсію одразу після досягнення пенсійного віку, збільшуватиметься з часом.

Деяким українцям пенсії будуть замінені на соціальні допомоги.

Читайте також