Під час ліквідації ватажка ХАМАС загинуло щонайменше 90 осіб

ХАМАС - загиблі під час ліквідації
ХАМАС - загиблі під час ліквідації

Ізраїль провів масований удар по Сектору Гази, який призвів до загибелі щонайменше 90 осіб, включаючи дітей. Цю інформацію повідомляють місцеві чиновники охорони здоров'я.

За даними Associated Press, цей удар є одним із найсмертоносніших за час війни. Міністерство охорони здоров'я Гази підтвердило про 90 загиблих і близько 300 поранених.

Журналісти бачили понад 40 тіл в одній з лікарень неподалік від місця обстрілу. Палестинські лікарі повідомили, що багато постраждалих залишилися під завалами і на дорогах через те, що рятувальні служби не могли до них дістатися.

Ізраїльські військові стверджують, що "терористи ховалися серед цивільних", а удар був завданий на огородженій території, яка перебувала під контролем ХАМАСу. За їх словами, це був оперативний комплекс і удар був точним.

Про ліквідацію Мухаммеда Дейфа, одного з ватажків ХАМАСу, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що немає абсолютної впевненості. Він також додав, що всі лідери ХАМАСу приречені на смерть. Нетаньягу зазначив, що під час удару немає заручників.

Ізраїль вважає Мухаммеда Дейфа та Ях'ю Сінвара, найвищого посадовця ХАМАСу в Газі, головними організаторами нападу, який став причиною війни між Ізраїлем і ХАМАСом. Смерть Дейфа вважається перемогою для Ізраїлю і ударом для ХАМАСу.

У зв'язку з пропозиціями палестинського руху ХАМАС щодо угоди про припинення вогню, ізраїльські генерали розглядають можливість зупинити вогонь в Секторі Гази, навіть якщо ХАМАС залишиться при владі на певний час. Проте прем'єр-міністр Нетаньягу виступає проти перемир'я, яке допоможе ХАМАСу зберегти свою владу.

Читайте також:

  • Заступник командира батальйону ХАМАСу загинув внаслідок авіаудару в Секторі Гази.
  • Ізраїль здійснив авіаудар по школі в Секторі Гази, в результаті якого загинули щонайменше 16 людей.
  • Ізраїльські військові ліквідували верховного командира терористичного угруповання "Хезболла" в Лівані.

Читайте також