Під час удару росіян по цивільному судну в Одесі загинув чоловік

Удар росіян по цивільному судну
Удар росіян по цивільному судну

В Одесі російські окупанти обстріляли цивільне судно, яке плавало під прапором Палау. У результаті атаки загинув 60-річний українець. Про це повідомив Олег Кіпер, голова Одеської обласної військової адміністрації.

На портовій інфраструктурі також завдано значної шкоди, інформується, що один з іноземців отримав серйозні поранення, а інші п'ятеро - легкі травми. Усі постраждалі отримують необхідну медичну допомогу. Кіпер зазначив, що ця атака є наступною спробою Росії зірвати роботу Українського зернового коридору.

Атаки РФ по Одесі

В жовтні 2024 російські війська посилили свої атаки на Одесу, проводячи обстріли із важкого озброєння по місту та порту. Одна з найбільших атак сталася в ніч на 6 жовтня, коли судно під прапором Палау було обстріляне російськими балістичними ракетами.

Також росіяни використовували дрони і ракети для обстрілу міста. Інформація свідчить, що ці удари були спрямовані на портову інфраструктуру, внаслідок чого були пошкоджені об'єкти, що мали велике значення для експорту українського зерна.

Нагадаємо, що останнім часом Одеса та область постійно стають об'єктом обстрілів з боку російських військ. Російські військові часто використовують балістичні ракети та дрони для своїх атак.

Також до уваги приходять атаки, які чиняться російськими силами у Харківській області. У ніч на 7 жовтня було нанесено удар по Харкову та околицях, і в результаті однієї з атак постраждала 73-річна жінка. Крім того, в Хмельницькій області вибухи проголошені ще з самого ранку, а ракети приземлились у Старокостянтинові.

Читайте також