Підписали важливу угоду: Зеленський розкрив деталі візиту до Албанії

Президент Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Албанії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Албанії Еді Рама. Про це повідомив сам Зеленський у своєму Телеграм-каналі. Під час зустрічі обговорювалися оборонні потреби України та спільне виробництво озброєнь. Також був підписаний документ про співпрацю між країнами.

"З перших днів повномасштабного вторгнення Албанія підтримувала Україну, нашу боротьбу за свободу та територіальну цілісність. Під час зустрічі з прем'єр-міністром країни Еді Рамою підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Албанією. Цей документ сприятиме розвитку нашої співпраці та зміцненню України в Балканському регіоні", - заявив президент.

Згідно з сайтом президента, договір передбачає співробітництво між Україною та Албанією в різних галузях, таких як торгівля, економіка, наука, культура, освіта, охорона здоров'я, туризм та спорт, а також у сфері засобів масової інформації. Документ також спрямований на розвиток комерційних зв'язків між підприємствами та організаціями обох країн.

Україна та Албанія домовилися про співпрацю в галузі охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Також планується розширення контактів між громадянами та організаціями обох країн у сфері культури, освіти та спорту. Країни також будуть співпрацювати в боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом, наркоторгівлею та контрабандою.

Зеленський висловив подяку Албанії за підтримку та тепле ставлення до українців. Раніше президент зустрівся з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом.