Підрозділи системи МВС уперше отримали жіночі бронежилети

жіночі бронежилети для українських поліцейських
жіночі бронежилети для українських поліцейських

Система МВС України отримала 1170 жіночих бронежилетів від Глобального фонду реформування сектору безпеки. Цю інформацію надала прес-служба МВС.

Бронежилети з балістичними пластинами будуть надіслані до Державної прикордонної служби, ДСНС, Національної гвардії та Національної поліції України.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко висловила подяку міжнародним партнерам за нову допомогу і зазначила, що це перший раз, коли підрозділи МВС отримують бронежилети, призначені спеціально для жінок.

У МВС зауважили, що завдяки спеціальним додатковим елементам у конструкції бронежилетів не виникає незручностей і забезпечується максимальний рівень захисту під час служби.

Нагадаємо, Міністерство оборони України випробовує нову модель легкого бронежилета для захисників. Прес-служба відомства повідомила про це.

Легкість та маневровість

Міноборони зазначає, що новий бронежилет відрізняється легкістю в конструкції, мобільністю та зручністю для виконання штурмових і спеціальних операцій. Вага цього нового бронежилета становить від 7,5 до 12 кг.

До цього Україна сертифікувала перший бронежилет для жінок-військовослужбовців після двох етапів випробувань.

Крім цього, Міністерство оборони почало випробування спеціальних модульних бронежилетів для Військово-морських сил та інженерних військ Збройних сил України. Прес-служба Міноборони повідомила про це. Особливість цих бронежилетів полягає в тому, що вони реагують на контакт з водою і можуть використовуватися як рятувальні.

Читайте також