Головна

Піхотні групи окупантів зайшли до Вовчанська – Міноборони

Піхотні групи окупантів у Вовчанську

Російські піхотні групи потрапили до Вовчанська Харківської області

Російські окупанти намагаються закріпитися у північній частині міста Вовчанськ. Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомив про це під час телемарафону. Бої тривають, але українські військові ефективно борються з окупантами.

«Якщо говорити про ситуацію, яка у Вовчанську, то ворог намагається закріпитися на північній частині міста, невеличкими піхотними групами намагається зайти. Наше завдання – знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися», – сказав речник.

За словами Лазуткіна, українські військові успішно використовують FPV-дрони та артилерію проти окупантів, особливо коли ворог підвозить піхоту на техніці.

«Підтягнуто резерви. Дійсно дуже такі ефективні боєздатні підрозділи зараз біля Вовчанська і тримають цей напрямок. Але так, деякі піхотні групи в місто дійсно зайшли», – додав Лазуткін.

Сьогодні головний командувач ЗСУ Олександр Сирський доповідав президенту Володимиру Зеленському про ситуацію. Сирський перебуває в бойових бригадах, а керує напрямком генерал Драпатий.

«Тому триває бойова робота. Є тенденція до стабілізації, але все одно тривають важкі бої. Ворог намагається розтягнути фронт, десь зв'язати наші сили. Дійсно завдання наше знищити окупанта. І це робиться у великій кількості. Окупанти гинуть на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж», – зазначив речник.

Прорив російських військ на Харківщині став можливим через відсутність фортифікацій. Про це повідомив командир розвідувального підрозділу ЗСУ Денис Ярославський. Він зауважив, що на проривному участку фронту не було першої лінії фортифікацій та мін.

Читайте також:

  • Битва за Вовчанськ. Нові виклики та можливі наміри противника
  • Наступ на Вовчанськ: триває евакуація (фоторепортаж)
  • Карта бойових дій в Україні станом на 15 травня 2024 року
  • Путін «кладе на стіл» Харківську область: що значить нова заява диктатора

Читайте також: