Після атаки дронів нафтопереробний завод у Туапсе зупинив роботу – Reuters

Після атаки дронів нафтопереробний завод у Туапсе зупинив роботу – Reuters

Українські дрони пошкодили установку з виробництва скрапленого нафтового газу

У ніч з 17 травня українські дрони здійснили атаку на НПЗ в російському Туапсе, внаслідок чого була пошкоджена установка з виробництва скрапленого нафтового газу. Завод зупинив свою роботу. Про це повідомляє Reuters.

“На горіння зріджених вуглеводневих газів вказує відсутність чорного диму під час пожежі”, – пояснили відомому агентству.

За висловами експерта, технічно є можливість обійти пошкоджену установку скрапленого газу і найближчим часом перезапустити НПЗ: “Секцію зріджених вуглеводневих газів можна обійти і відновити первинну переробку. Частину газу залишити в нафті до граничного рівня тиску насиченої пари, а іншу частину використовувати на потреби заводу”.

Наразі “Роснефть” відмовила коментувати атаку.

Українські дрони атакували важливі цілі в Росії

Російські Збройні сили повідомили, що українські дрони атакували нафтопереробний завод у Туапсе, що знаходиться в Краснодарському краї. Внаслідок збиття дрона виникла пожежа на території підприємства.

“Ця ніч була дуже спекотною для російських військово-логістичних об’єктів, розташованих в Криму та на російському узбережжі Чорного моря. За інформацією наших джерел, СБУ та Головне управління розвідки спільно запалили “бавовну” у Севастопольській бухті. “Розвідники відпрацювали по морському порту Новоросійська, а хлопці Малюка – по Туапсинському НПЗ”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: