Після перегляду хочеться мовчати: Алан Бадоєв представив документальну стрічку «Довга Доба»

Український фільм "Довга Доба" пройшов урочисту прем'єру

9 лютого в ТРЦ "Гуллівер" відбулася урочиста прем'єра довгоочікуваного документального фільму Алана Бадоєва "Довга Доба". Перший вікенд кінопоказів проходить з аншлагами по всій країні.

Українці у соцмережах запустили флешмоб, в якому, не стримуючи емоцій, діляться власними переживаннями після перегляду документальної стрічки. Партнери показу мережі кінотеатрів Multiplex та Monobank оголосили про додаткові благодійні покази 12 та 13 лютого, щоб кожен мав змогу переглянути хроніку сьогодення.

Всього за декілька днів команді режисера вдалося зібрати понад півмільйона гривень на реабілітацію важкопоранених військових. Збір коштів під гаслом "Зроби донат - врятуй життя захисника" триває.

На прем'єрі фільму присутні були близько 400 зіркових гостей та героїв стрічки, які стали амбасадорами та поділяться сенсами та благодійною метою фільму з українською та світовою аудиторією.

Алан Бадоєв: "Це фільм-капсула часу і я маю надію, що багато людей у світі відчують те, що відчуваємо ми, українці, кожного дня. Це фільм не про війну, це стрічка про наших людей, про єднання, яке зробило нас тими, ким ми є на сьогоднішній день. Це факт про нашу справжню історію, яку ніхто й ніколи не має права переписати".
Олена Жук: "Не запам'ятовуйте наших імен, хочемо, щоб ви запам'ятали й перейнялися нашими цінностями. Сьогодні мені нічого додати окрім вдячності команді за можливість транслювати ці цінності на широкий загал. Давайте пам'ятати, давайте змінюватись, давайте зростати разом".
Дмитро Лінько: "Для нас цей фільм - додаткова пам'ять про тих братів, які загинули. У кожного присутнього в цій залі є своя історія війни. І такий фільм є поштовхом для світу згадати та ще раз нагадати, що для нас це життя і ми розраховуємо на їхню відповідь та допомогу".
Максим Кривицький: "Цей український проєкт матиме найбільше міжнародне поширення, адже нам важливо, аби українське слово і правда про Україну звучали голосніше на весь світ і про нас не забували".

24 лютого о 22:00 відбудеться телевізійна трансляція фільму "Довга Доба" на каналі "1+1 Україна". Після українського прокату фільм розпочне свою міжнародну подорож, аби голос кожного українця був чутним у всьому світі.