Пів року прожив в окупації і вступив до лав ЗСУ. Згадаймо Олександра Меньшова родом з Херсона

Українці вшановують пам'ять Героїв

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Меньшова.

Молодший сержант 22-ї окремої механізованої бригади Олександр Меньшов загинув 17 листопада 2023 року на Бахмутському напрямку поблизу села Кліщіївка на Донеччині. 

Олександр народився у Херсоні 13 березня 1977 року. Навчався у Херсонському національному технічному університеті, згодом працював на комбайновому заводі.

Дружина Людмила розповіла: "Завод, 2000-і роки, зарплати не було. Ми з ним тоді вже зустрічалися, шукав роботу, щоб гроші платили. Пішов працювати на приватні підприємства: спочатку меблі кухонні проєктував, потім став менеджером з продажу електротоварів".

Олександр був скромною людиною, мав хобі - досліджував історію Херсонщини, підтримував "Пласт". Також писав детективні романи й альтернативну історію. 

Дружина додає: "Це для нього було віддушиной, він приходив з роботи і біг за комп'ютер. Постійно щось писав, шукав. Коли карантин був, відкрили доступ до архівів, він в них копошився, шукав історичні факти про Херсон. Отак він свій вільний час витрачав. Хоча, спочатку уроки з дітьми, а потім вже хобі".

Олександр Меньшов вже видав кілька книжок, в яких досліджував історію Херсонщини і писав про окупацію під час Другої світової війни.

У нас виходу немає, не ми почали цю війну, цю агресію проти нас. І я б хотів, щоб мої діти жили в мирній і сильній Україні, хай краще ми будемо воювати і зараз вирішимо це питання, ніж вони. Сподіваюсь на нашу перемогу, все в нас вийде.

Олександр Меньшов

Писати книжки треба після війни, коли я все переосмислю і буду розуміти, що саме треба робити. Зараз я займаюсь тим, що звільняю землю від окупантів.

Олександр Меньшов

Герой війни любив писати і досліджувати історію, проте він зробив вибір захищати свою рідну землю.

"Главком" приєднується до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять усіх українців, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність держави.