Північна Корея відправила на війну проти України бійців сил спецоперацій – The Telegraph

Бійці сил спецоперацій з Північної Кореї
Бійці сил спецоперацій з Північної Кореї

КНДР перекинула близько 1500 бійців сил спецоперацій до Владивостока

За даними розвідки Південної Кореї, КНДР перекинула до російського Владивостока близько 1500 бійців сил спецоперацій. Ці північнокорейські сили вважаються одним із найсекретніших підрозділів такого роду та представляють загадку для західних країн.

Варто зазначити, що хоча ці бійці мають гарну підготовку, вони є обмежені відсутністю передового військового обладнання.

За даними видання, КНДР має близько 200 тис. військових в сил спеціальних операцій. Головна мета використання цих сил полягає у перевірці та випробуванні південнокорейської оборони.

Загін сил спеціальних операцій КНДР включає 12 бригад легкої піхоти, три розвідувальні підрозділи для дій за спиною ворога, три повітряно-десантні дивізії і три загальні снайперські підрозділи.

Хоча стало відомо, що США хвилюються через інформацію про можливу участь тисяч північнокорейських військових на боці Росії, наразі немає незалежного підтвердження цих даних.

Також варто відзначити, що Південна Корея вважає відправлення військ КНДР на війну в Україну серйозною загрозою для міжнародної безпеки.

Читайте також