Північнокорейські хакери атакували німецьку компанію, яка виробляє системи ППО

Північнокорейські хакери атакують німецьку компанію
Північнокорейські хакери атакують німецьку компанію

Хакери з Північної Кореї влаштували атаку на компанію Diehl Defense, яка займається виробництвом систем ППО Iris-T. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

Зловмисники використали фейкові пропозиції роботи, які прийшли від ніби американських постачальників зброї. Ті, хто відкривали шкідливий PDF-файл, заражували свої комп'ютери шкідливим програмним забезпеченням, що дозволяло потім перехоплювати управління комп'ютером

Хакери приховали свій атакуючий сервер за назвою Uberlingen, яке є місцерозташуванням компанії Diehl Defence. На сервері були також створені схожі на німецькі сторінки входу, як від Telekom, так і від провайдера електронної пошти GMX. Шахраї, можливо, хотіли отримати дані входу для системи німецьких користувачів.

Хакери попередньо докладно вивчили ситуацію в Німеччині, перш ніж атакувати компанію.

Шпигунська атака на німецьку компанію Diehl Defense

Нещодавно компанія Diehl Defense, що виробляє системи ППО Iris-T, була викрита у хакерській атаки. Зловмисники з Північної Кореї використали фейкові пропозиції роботи та заражали комп'ютери шкідливим програмним забезпеченням. Це дозволяло одержувати доступ до комп'ютерів та здійснювати нелегальне перехоплення управління ними. Хакери використовували автентичні сторінки входу, що створювали підозру та вводили німецьких користувачів в оману. Попередньо хакери ретельно вивчили ситуацію в Німеччині перед атакою.

Раніше російські шпигуни розмістили в мережі записи німецьких офіцерів ВПС, які були зроблені під час онлайн-зустрічі. На записах йшлося про питання доставки та експлуатації крилатих ракет великої дальності Taurus в Україну. Крім того, посадовці заявляли, що в Україні знаходяться військові з Британії, Франції та США, їхня мета - допомогти в експлуатації західних систем озброєнь.

Українські хакери відповідають на атаки

Кілька днів тому Головне управління розвідки Міноборони України скоординувало атаку на понад 800 серверів у Росії. У результаті було повністю знищено всі документи та дані, що зберігалися на заражених серверах. Ці сервери були пов'язані з військовими, адміністративними та фінансовими установами, які забезпечували агресію Росії проти України.

Також у липні українські хакери здійснили масштабну кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи РФ. В результаті ряд ресурсів центрального банку працював із перебоями, а також були атаковані банки Зеніт, Газпромбанк та провайдери Інтернету.

Читайте також