Північнокорейські хакери вкрали криптовалюти на $3 млрд для ядерної програми

Зображення шахтарів, що використовують криптовалюту для підтримки ядерної програми
Зображення шахтарів, що використовують криптовалюту для підтримки ядерної програми

За останні сім років хакери з Північної Кореї викрали приблизно $3 млрд криптовалюти, яка була використана для розвитку ядерної і ракетної програми країни. Цю інформацію наводиться у звіті компанії Microsoft.

Згідно зі звітом, близько третини загальної суми було вкрадено минулого року. За ці кошти Пхеньян фінансував більш як половину своїх ядерних розробок.

З початку минулого року Microsoft виявила кілька нових північнокорейських хакерських груп, які спеціалізувались на атаках на криптовалютні організації. Серед них були такі групи, як Jade Sleet, Sapphire Sleet, Citrine Sleet. Також до цього списку входить група Moonstone Sleet, яка розробила спеціальний шифрований програмний засіб вимагач та використовувала його проти організацій у сферах аерокосмічної та оборонної промисловості для збору розвідданих та отримання фінансової вигоди.

Компанія повідомляє, що активізація хакерів та створення нових груп свідчить про збільшення ролі Північної Кореї у використанні програм вимагачів. Країна використовує кіберзлочинців для зміцнення своїх фінансових ресурсів та захисту своїх стратегічних інтересів.

Крім того, Microsoft зазначає, що у хакерів все більше інвестицій, спрямованих на їхню підготовку та збільшення їхнього потенціалу.

Раніше президент США Джо Байден заявив про готовність США до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози.

Нагадаємо, близько 1,4 млн молодих людей подали заявки на вступ або повернення в армію, звинувативши Сеул у провокаційному вторгненні безпілотників, яке призвело до напруженої ситуації на межі війни.

Також 25 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про нову оновлену ядерну доктрину країни, яка включає розширення категорій держав і військових союзів, до яких поширюється ядерне стримування. Він також заявив, що Росія залишає за собою право застосовувати ядерну зброю в разі агресії проти РФ та Білорусі як учасника Союзної Держави.

Читайте також

У застосунку Monobank з'явилась нова функція
сьогодні, 14:06 14 переглянули
У застосунку Monobank з'явилась нова функція
У «Дії» запрацювала нова функція
15.10.2024 - 13:55 251 переглянули
Нова функція на сайті