Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата, який обвинувачується у діяльності проти України

Затримано депутата на кордоні зі Словаччиною
Затримано депутата на кордоні зі Словаччиною

Затримали депутата, який виправдовував агресію РФ

Біля кордону зі Словаччиною прикордонники затримали чоловіка, який виявився депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у виправдовуванні, запереченні збройної агресії РФ проти України. Про це повідомила Держприкордонслужба.

Прикордонники Чопського загону затримали громадянина України, який намагався у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Його під час патрулювання виявив прикордонний наряд відділу "Великий Березний" за кількасот метрів від держрубежу. Невідому особу, яка йшла у напрямку Словаччини, зупинили біля загороджувального паркану.

Проведення перевірочних заходів дозволило з'ясувати, що затриманий є депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 і ч.3 ст.436-2 ККУ "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників".

ДПСУ повідомили, що чоловіка доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Після проведення необхідних заходів затриманого передали співробітникам відповідних правоохоронних органів.

На Одещині прикордонники Подільського загону разом з правоохоронцями затримали велику групу чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. Порушників вдалося виявити за допомогою безпілотника. За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно доставити до Молдови 48 чоловіків призовного віку за вартість 150 тис. грн з кожного.

Читайте також