Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата забороненої ОПЗЖ (оновлено)

Затримано депутата ОПЗЖ біля кордону
Затримано депутата ОПЗЖ біля кордону

Прикордонники затримали чоловіка, якого обвинувачують у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Затриманий виявився депутатом однієї з міських рад Черкаської області. Прикордонники виявили його біля загороджувального паркану поблизу держрубежу зі Словаччиною.

Згідно з інформацією Держприкордонслужби, чоловіка доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності. Депутат забороненої партії ОПЗЖ перебуває під домашнім арештом. Він підозрюється у виправдовуванні воєнних злочинів РФ та запереченні збройної агресії проти України.

У ході розслідування виявили, що він підтримував політику Кремля та поширював проросійські наративи щодо України. Також було встановлено, що підозрюваний зв'язувався з колишнім народним депутатом України від Партії регіонів Володимиром Олійником.

7 серпня обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Його затримали під час спроби незаконного перетину кордону зі Словаччиною.

Читайте також