Поблизу Селидового окупанти розстріляли двох полонених захисників

Полонених захисників розстріляли біля Селидового
Полонених захисників розстріляли біля Селидового

Російські війська розстріляли двох українських полонених поблизу Селидового

Офіс генерального прокурора повідомив, що російські війська на Донеччині вчинили ще один жахливий злочин. Вони розстріляли двох українських бійців, яких було утримувано в полоні. Інцидент стався неподалік від міста Селидове.

За даними прокурора, військовослужбовців було захоплено 18 жовтня 2024 року о 14:38 годині в районі Покровського. Окупанти захопили їх під час штурму лісопосадки.

«Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї»

Правоохоронці нагадують, що вбивство полонених вважається важким міжнародним злочином та грубим порушенням Женевських конвенцій.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування з приводу цього злочину. За фактом замаху на життя полонених українських військовослужбовців порушено кримінальне провадження за статтею 438 (вбивство умисне) Кримінального кодексу України.

Раніше, при розслідуванні ‌іншого випадку вбивства полонених російськими військовиками, було виявлено, що Росія часто повертає розчленовані тіла українських полонених, аби стерти сліди жорстокого обходу з ними.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що загалом з полону Росії вдалося повернути 3767 українців і українок.

Читайте також