Початок енергетичного терору? Розвідка прокоментувала ранкову атаку на Київ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України прокоментувало напад, що стався 11 листопада у Києві. Представник відомства Андрій Юсов зазначив, що наразі є зарано робити висновки про енергетичний терор. Він зробив цей заяву під час телемарафону.

Розвідник також зауважив, що цей напад не є несподіванкою, оскільки в останній тиждень помітно збільшилась кількість повітряних тривог.

"Це не перший і не останній поєднаний напад. Ми бачимо, що тривога оголошується все частіше, а поєднані атаки продовжуються", - прокоментував Юсов.

У той же час, представник ГУР заявив, що загроза обстрілів української енергетичної інфраструктури існує й цієї зими. Україна готова до таких нападів, і наразі вживаються всі необхідні заходи для забезпечення безпеки.

Вранці 11 листопада у Києві та області відбулися серія вибухів. Після цього було оголошено повітряну тривогу.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що сили ППО працювали неподалік від Києва, на лівому березі. У самому місті потреби в рятувальних роботах наразі немає.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ранкові вибухи у Києві та області були спровоковані роботою протиповітряної оборони. Російські окупанти випустили балістичні ракети в бік столиці.

За інформацією Київської ОВА, в області не було зафіксовано жодного влучання в критичні або житлові об'єкти. Однак, дві ракети влучили в поле між двома населеними пунктами в одному з районів області. Пошкоджено 5 приватних житлових будинків, зруйновані покрівлі і вибиті вікна. Також є незначні пошкодження господарських приміщень та одного приватного підприємства.