Почесне консульство Конго відкрили в Ужгороді (фото)

В Ужгороді відкрили Почесне консульство Демократичної Республіки Конго

З консульським округом, що охоплює території Закарпатської, Львівської та Рівненської областей, 22 березня в місті Ужгород було відкрито Почесне консульство Демократичної Республіки Конго. Про це повідомлено на сайті Міністерства закордонних справ України.

У офіційній церемонії відкриття Почесного консульства Демократичної Республіки Конго взяв участь спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх. На заході була присутня делегація високих представників Міністерства закордонних справ та Франкофонії ДРК включно з генеральним секретарем Тео Вабенгу Калебо.

Максим Субх: "Україна докладає послідовних зусиль з активізації відносин з Африканським континентом. На виконання доручення Президента України, найближчим часом відбудеться офіційне відкриття дипломатичних установ України у низці країн Африки, зокрема в Демократичній Республіці Конго".

Зазначимо, що незалежна розслідувальна комісія Організації охорони здоров'я (ВООЗ) встановила причетність своїх працівників до сексуальних злочинів у Демократичній Республіці Конго протягом 2018-2020 років.

Читайте також: У Конго живцем спалили вісім жінок