Погода на 16 травня: нічні заморозки не полишають Україну

Погода на 16 травня: нічні заморозки не полишають Україну

Укргідрометцентр прогнозує на 16 травня мінливу хмарність і незначне потепління по всій Україні. Тільки на півдні та сході країни очікують невеликих короткочасних дощів, а на решті території без опадів. Ночі будуть холодними з заморозками на ґрунті, а найтепліше днем буде на Закарпатті - до 20 градусів.

Температура вночі буде 4-9 градусів тепла. У більшості західних, північних областях і Вінницькій області буде 1-6 градусів тепла, з заморозками на поверхні ґрунту 0-5 градусів. Вдень очікують 13-18 градусів тепла.

Вітер буде північно-східний та східний, швидкість 5-10 м/с.

Такі ж умови будуть і на Київщині - північно-східний вітер швидкістю 5-10 м/с, мінлива хмарність без опадів, ночі будуть 1-6 градусів тепла з заморозками на поверхні ґрунту, а вдень буде 13-18 градусів тепла.

Укргідрометцентр також попередив про небезпечні гідрологічні явища, які триватимуть до 17 травня включно. На Десні та її притоці Снов будуть затоплені заплавні території та дороги з порушенням транспортного сполучення у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському та Корюківському районах.

Також буде підвищення рівнів води на пониззі Дністра та на його рукаві Турунчук на 0,1-0,5 м над поточними рівнями, затоплення понижених прирічкових територій та можливе затоплення сільськогосподарських угідь в Одеському районі.

А навпаки, через спустошення Каховського водосховища рівні води значно нижче за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.