Поїздом до Польщі. На маршруті Рава-Руська – Варшава зʼявиться новий перевізник

Поїздом до Польщі. Новий перевізник на маршруті Рава-Руська – Варшава
Поїздом до Польщі. Новий перевізник на маршруті Рава-Руська – Варшава

Польський державний оператор PKP Intercity починає з середини грудня забезпечувати пасажирське сполучення між Варшавою і Равою-Руською. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Укрзалізниця» і PKP Intercity ведуть переговори про запуск поїзду на маршруті Варшава – Рава-Руська. Це питання обговорюється на міжнародних нарадах, в яких беруть участь обидві компанії», – повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

PKP Intercity планує запустити поїзд з чотирьох вагонів першого і другого класів. Пасажирів будуть доставляти поїздом Коломия – Рава-Руська.

«Запуск нового маршруту дасть можливість використовувати більш комфортний склад з кондиціонерами, розетками, двома санвузлами в кожному вагоні та більшою кількістю місць», – заявили в «Укрзалізниці».

Угода між «Укрзалізницею» і польською компанією SKPL, яка забезпечує рухомий склад на маршруті Рава-Руська – Варшава, діє до 14 грудня 2024 року.

PKP Intercity вже працював в Україні раніше. До 2013 року він забезпечував сполучення Вроцлав – Львів. На цьому маршруті використовувались вагони RIC від PKP IC. Поїзд складався з 4 вагонів і вирушав через день.

Нагадаємо, що польські та українські залізниці уклали нову угоду про спільний розвиток перевезень між країнами. Згідно з угодою, здачу вантажів на вагони іншої ширини колії зможуть проводити не тільки приймаючі перевізники на своїх станціях, але й перевізники на прикордонній станції країни, яка здає вантаж.

З 1 серпня 2024 року продаж квитків на багато міжнародних рейсів можна буде здійснити лише з використанням сервісу «Дія.Підпис».

USAID представив новий дизайн пункту пропуску «Ягодин», найбільшого пункту пропуску на кордоні з ЄС. Проект передбачає будівництво нового вантажного терміналу та створення додаткових смуг для транспорту на цьому пункті пропуску.

Читайте також