Поляки блокують українські вантажівки на трьох пунктах пропуску

Польські фермери блокують рух вантажівок через кордон

Польські фермери зупинили рух вантажівок на пунктах пропуску "Рава-Руська", "Ягодин" та "Угринів". Учора у черзі на цих напрямках стояли близько 500 машин, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, поляки не пропускають українські вантажівки на КПП "Рава-Руська" та "Ягодин". "Нульові показники перетину кордону за останній період" - так висловився Демченко.

Прошу зазначити, що польські перевізники та фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року через "надмірну конкуренцію" після введення "транспортного безвізу" між Україною та ЄС.

Польські фермери протестують, щоб отримувати більше субсидій та компенсацій. Вони блокують рух на шести напрямках - пунктах пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив, що українська сторона проти заборони транзиту. Рішення польської влади про тимчасове закриття кордону з Україною для транзиту сільськогосподарської продукції - пшениці, кукурудзи, пшеничного борошна, ріпаку та соняшнику, потерпає Україна, оскільки вже втратила 6,5 млрд грн надходжень від митниці.