Поліція назвала кількість жертв внаслідок масштабного удару по Україні

Силами російської армії під час нічних обстрілів загинули п'ятьох цивільних осіб, ще близько 30 отримали поранення. Постраждалими стали також більше 100 будівель, зокрема, об’єкти енергоінфраструктури. Про це повідомила Нацполіція.

За даними з 15:00, у Хмельницькій області загинули дві людини. Ще восьмеро осіб були травмовані, заваліних вдалося врятувати одну жінку.

У Запорізькій області загинули ще три цивільні особи. За даними обласної адміністрації, 8-річна дівчинка та її 35-річний батько загинули від ракети, яка влучила в їхній приватний будинок. Також загинув 62-річний водій тролейбуса, який опинився на греблі ДніпроГЕС під час обстрілу.

Поліція повідомила про 15 постраждалих в Запоріжжі, проте згодом кількість поранених зросла до 20, включаючи одного поліцейського.

Також, за даними поліції, двоє людей отримали поранення внаслідок російських обстрілів на Івано-Франківщині, а одна - в Харківській області.

За кожним фактом військових злочинів РФ розпочато кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що уночі та вранці 22 березня українські енергооб'єкти потрапили під масований російський удар.

На наслідок обстрілів зазнали пошкодження Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Хмельницька, Запорізька, Одеська, Дніпропетровська, Харківська області. Там також відбулося аварійне відключення електроенергії.

Додатково, для стабілізації роботи системи у Донецькій, Сумській, Полтавській та Кіровоградській областях було проведено відключення, щоб встановити наслідки атак та відновити роботу.

Варто зазначити, що під час атаки 22 березня у Дніпровську ГЕС влучило вісім ракет. Станція вийшла з ладу, але прориву не відбулось.

Читайте також:

  • Масована ракетна атака: удар по ДніпроГЕС та енергооб'єктах, Запорізька АЕС на межі блекауту
  • Удар по Запоріжжю: чи вистояла Дніпровська ГЕС (фото)