Половина ракет КНДР, якими Росія атакувала Україну, виявилися несправними

Північна Корея не вдалася в удар по Україні

За даними Офісу генерального прокурора України, близько половини ракет північнокорейського походження, які Росія намагалася випустити по Україні, не досягли своєї цілі. Високий відсоток несправності був виявлений. Цю інформацію повідомив Reuters.

За словами представників генпрокуратури, з уламків було зібрано лише 21 ракету з 50, які були запущені Росією з кінця грудня до кінця лютого.

«Близько половини північнокорейських ракет відхилилися від запрограмованої траєкторії і летіли у повітрі, у таких випадках уламки не були знайдені», - повідомив Офіс генпрокурора.

Останній виявлений запуск північнокорейської ракети KN-23 було здійснено 27 лютого. Загалом було виявлено підтвердження пуска 50 ракет, що співпадає з розвідковими даними про те, що Північна Корея надала Росії 50 балістичних ракет.

З трьох ракет, що були випущені по Києву та його прилеглим областям, інші ціли були Харків, Полтава, Донецьк та Кіровоград.

Внаслідок атак з використанням північнокорейських збройних сил, які розпочалися 30 грудня 2023 року, загинуло 24 особи, 115 отримали поранення, страждання спричинили зруйноване житло та промислові об'єкти.

Офіс генпрокурора також повідомив, що близько 50 ракет були випущені з західних областей Росії, зокрема з Білгородської, Воронезької та Курської. Тим не менш, Україна нині розслідує, чи надсилали піхотинці з Пхеньяну інструкторів для спостереження за ракетними запусками.

Раніше відомо було, що Росія тестує ракети для Північної Кореї під час воєнних дій. Раніше РФ випробовувала ракети "Шахед", які потім були використані проти Ізраїлю.

Міжнародна організація ООН підтвердила, що уламки ракети, яка напала на Харків 2 січня, належали до північнокорейської балістичної ракети серії Hwasong-11.

Нагадаємо, 2 січня 2024 року Росія вдарила по Харкову. Цей напад в результаті призвів до травм 53 осіб, у тому числі дітей. Також загинула 91-річна жінка.

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив раніше, що Росія закупила балістичні ракети у Північної Кореї. Вони вже використовувалися для атак на Україну. The Washington Post також повідомив, що Північна Корея могла передати Російській Федерації кілька десятків балістичних ракет для атак на Україну.

Слід зазначити, що Росія та КНДР продовжували розширювати співпрацю, зокрема у сферах торгівлі, економіки, науки та технологій.