Польща може сформувати підрозділ із українців, - Сікорський

Польща може сформувати підрозділ із українців, - Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що польські інструктори не можуть бути відправлені в Україну для навчання її армії, оскільки ефективнішим було б сформувати та підготувати власний підрозділ з українців, які проживають в Польщі.

За даними видань Rzeczpospolita, WNP та PAP, Сікорський зазначив, що Польща розглянула запит України про надання військових інструкторів, проте він вважає, що навчання в Україні українських військових було б ненадійним і ефективніше було більше уваги приділити українцям в Польщі, які підлягають призову до української армії.

Раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про готовність допомогти українській армії та повернути військовозобов'язаних додому. Міністерство внутрішніх справ Польщі також пообіцяло продовжити тимчасовий захист для українських біженців без паспортів.

Читайте також: Західна Європа може пожертвувати Україною та Польщею на догоду Росії.

Проте, Сікорський вважає питання повернення до України призовників «етично неоднозначним» і очікує подальших кроків з боку України. Він також вказує, що українці призовного віку, які перебувають у Польщі та ухиляються від військової служби в Україні, не повинні отримувати соціальні виплати.

Читайте також: