Польща здатна закрити небо над західними регіонами України: Повітряні сили розкрили деталі

Польща може закрити небо над західною частиною України

Польща володіє системами протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, які дозволяють їй закрити небо над західними регіонами України. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Уже йшли розмови про те, що Польща могла б закрити небо у західних областях нашої країни, що дозволило б нам використовувати ті станції та пускові установки, які розташовані на Заході Україні, на інших напрямках. Однак для цього потрібна політична воля, і це вже більше розмова нашого дипломатичного корпусу та вищого військового керівництва, які можуть це погодити», – зазначив Євлаш.

Закриття неба над західними областями України полегшило б роботу Повітряним силам. Вони могли б використовувати системи протиповітряної оборони проти тактичної авіації та ракет. Це стало б у пригоді в ситуації зі збройним конфліктом, пояснив Євлаш.

Раніше представники Польщі висловлювали занепокоєння можливістю нападу Росії на країну. Навіть прем'єр-міністр Дональд Туск повідомив про падіння однієї з ракет РФ за 15 км від кордону з Польщею.