Польські фермери намагалися блокувати рух поїздів на кордоні

Протестувальники заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

Протестувальники з Польщі провели масштабну акцію протесту на підʼїзних шляхах перед пунктом пропуску "Дорогуськ-Ягодин", у результаті чого рух вантажівок повністю перекрито. Ця акція спровокована незадоволенням фермерів з Польщі, які вимагають зміни умов торгівлі з Україною.

Митники повідомляють, що жоден ваговоз не може перетнути кордон з Польщею в обидві сторони. Протестувальники обіцяли пропускати лише небезпечні та гуманітарні вантажі, але це не виконується.

"Кінець гостинам, сучі сини", - протестувальники демонструють своє незадоволення.

Також протестувальники намагались заблокувати залізничні колії на станції "Дорогуськ", але цьому завадила поліція Польщі. Рух поїздів відбувається у штатному режимі.

Пропуск рейсових автобусів здійснюється без черг.

Державна митна служба України повідомила, що інші європейські фермери не беруть участь у цій акції протесту, чого не підтверджено жодними даними з відкритих публічних джерел.

Раніше українські перевізники розпочали акцію протесту біля пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" у відповідь на блокаду з боку польських перевізників та фермерів.

Дії польських мітингарів, які висипали зерно з українських вантажівок на кордоні, спричинили обурення українців. Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засудило це навмисне знищення українського зерна.