Польські протестувальники блокували рух пасажирського поїзда з України

Протестувальники заблокували пасажирський поїзд Київ - Хелм

Протестувальники з Польщі 18 лютого заблокували рух пасажирського поїзда "Київ - Хелм". Цю інформацію повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Відзначається, що в поїзді перебувало 260 пасажирів, більшість з яких - жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Рух було розблоковано після втручання польської поліції та залізничників.

"Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Ми вважаємо такі дії протестувальників обурливими, особливо з урахуванням історії наших партнерських та економічних відносин. Крім того, такі дії негативно впливають на обороноздатність України та безпеку кордонів ЄС від російського агресора", - заявили в "Укрзалізниці".

Сполучення з Польщею відновлено

Наразі, станом на 19 лютого, залізничне сполучення з Польщею відновлено та функціонує у штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди курсують без будь-яких ускладнень.

Плани протестувальників на майбутнє

Зазначимо, що 20 лютого польські фермери планують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також дороги до залізничних перевалочних станцій і морських портів. Українські прикордонники наразі не мають інформації про повну блокаду кордону з Україною польськими протестувальниками, але шість з дев'яти пунктів пропуску залишаються заблоковані.