Помер видатний ексфутболіст київського «Динамо» Коньков

Помер видатний ексфутболіст київського «Динамо» Коньков
Помер видатний ексфутболіст київського «Динамо» Коньков

Сьогодні стало відомо про смерть колишнього футболіста та тренера Анатолія Конькова. Він помер на 75-му році життя. Про це повідомила Українська Асоціація Футболу.

Життя та кар'єра Анатолія Конькова

Анатолій Коньков народився 19 вересня 1949 року у місті Хрустальний, що в Краснолуцькому районі. Він здобув популярність як півзахисник. Протягом своєї кар'єри він виступав за такі команди, як "Авангард" (Краматорськ), "Шахтар" (Донецьк) та "Динамо" (Київ). Він був чотирьохразовим чемпіоном СРСР, володарем кубка СРСР, кубка володарів кубків УЄФА та суперкубка УЄФА.

У складі збірної СРСР Анатолій Коньков зіграв 47 матчів, у яких забив 8 голів. Він став срібним призером Євро-1972 та бронзовим призером Олімпіади-1976.

Після завершення гравецької кар'єри Анатолій Коньков перейшов до тренерської. Він очолював такі команди, як "Таврія", "Шахтар", СК "Миколаїв", "Ворскла", "Сталь" та "Інтер" (Азербайджан). Крім того, він працював головним тренером молодіжної збірної України. У ролі головного тренера збірної України Анатолій Коньков провів 7 матчів, у яких зареєстрував 3 перемоги і 4 поразки.

Слід зазначити, що Анатолій Коньков, який був відомим гравцем київського "Динамо" у 70-х роках, а також володарем Кубка Кубків та Суперкубка УЄФА, став батьком у 1995 році.

Читайте також