Померов розповів, як зросли темпи мобілізації в Україні

Темпи мобілізації в Україні наростають
Темпи мобілізації в Україні наростають

Міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками своєї першої роківниці на посаді відзначив значне зростання показників мобілізації та впровадження цифрових рішень для військового обліку. Він зазначив, що показники мобілізації зросли втричі, а тренування українських військових стали можливими завдяки п'ятиразовому розширенню можливостей.

"Ми в три рази збільшили показники мобілізації. І в п'ять разів розширили можливості для тренування українських військових", - заявив Умєров в публікації для Forbes.

Одним з важливих нововведень стало впровадження додатку "Резерв+". Завдяки цьому сервісу, майже 3,5 млн українців отримали електронний військово-обліковий документ за хвилину. Таким чином, фізичне навантаження на територіальні центри комплектування зменшилося значно, а застарілі радянські процеси отримали онлайн альтернативу.

Крім того, Міноборони створило додаток "Армія+" для діючих військовослужбовців, яким вже користуються 230 000 осіб. Цей додаток дозволяє здійснювати електронні послуги, від подання рапортів до цифровізації даних по здоров'ю.

Умєров також заявив про намір провести реформу територіальних центрів комплектування. "Наступний крок - реформа ТЦК. Над цим також працюємо", - зазначив міністр.

Він наголосив, що ефективність роботи Міноборони в озброєному конфлікті оцінюється результатами, такими як кількість успішних бойових операцій, врятованих життів та знищена ворожа техніка та окупанти.

Нагадаємо, нардеп розповів, кого в першу чергу мобілізуватимуть.

Читайте також