Померов закликав Данію профінансувати навчання більшої кількості пілотів на F-16

Міністр оборони України зустрівся з колегою з Данії

Міністр оборони Рустем Умеров провів зустріч з датським колегою Троельсом Лундом Поульсеном. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо постачання літаків F-16 для ЗСУ, а також ситуація на фронті та спільне оборонне співробітництво.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, повідомляє "Хвиля".

Міністр Умеров зазначив, що українсько-данське оборонне співробітництво поступово зростає, і триває робота над новим механізмом інвестування в українські компанії.

Основним пріоритетом є прямі інвестиції, спільні оборонні підприємства та локалізація виробництва в Україні. Міністр оборони також висловив подяку датському колезі за підтримку України, особливо за надання літаків F-16 та навчання українських пілотів.

"Закликаю данських партнерів збільшити фінансування навчання більшої кількості українських пілотів F-16 в інших країнах", - зазначив Рустем Умеров.

Також український міністр докладно розповів делегації з Данії про ситуацію на полі бою, а обидві сторони обговорили нагальні та довгострокові потреби української армії.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський також обговорив з міністром оборони Данії питання щодо підсилення української противовоздушної оборони та передачі літаків F-16.