Помилка у застосунку «Армія+»: Міноборони надало інструкцію, як її виправити

Застосунок «Армія+»: інструкція Міноборони
Застосунок «Армія+»: інструкція Міноборони

Міністерство оборони опублікувало інструкцію для виправлення помилок у застосунку "Армія+", які можуть свідчити про те, що воїн Збройних Сил України не є чинним військовослужбовцем.

Згідно з інформацією Міноборони, застосунок може не розпізнавати військового, якщо оператори Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не внесли дані про його військову службу в реєстр "Оберіг" або внесли з помилкою. В такому випадку дані можна оновити без потреби йти до ТЦК.

Оновлення даних можна здійснити через застосунок "Резерв+". Для цього потрібно заповнити три поля з інформацією для оновлення даних.

«Щойно стане доступним ваш документ – натисніть три крапки на головному екрані й оберіть «Виправити дані онлайн». Оберіть пункт «Я військовий, але досі на обліку» і подайте запит на виправлення даних», – повідомили в Міноборони.

У запиті необхідно вказати ТЦК, що призвав на службу, та номер військової частини. Оновлення даних займає кілька хвилин, після чого військовий отримає сповіщення про зміни в реєстрі.

Міністерство оборони також зазначило, що з 8 серпня застосунок авторизували 60 000 військовослужбовців. Наразі він доступний для військових ЗСУ та Держспецслужби транспорту. Для інших Сил оборони Армія+ буде доступна згодом.

Відкриття застосунку "Армія+"

8 серпня президент Володимир Зеленський оголосив про запуск застосунку для українських військовослужбовців "Армія+".

«Від сьогодні працюватиме застосунок "Армія+". Він стартує з базовими функціями, але ми будемо додавати йому нові можливості. Зокрема, будуть доступні електронні рапорти, які можна буде зробити за кілька кліків, тоді як раніше це займало години і дні», - заявив президент.

За його словами, також буде армія ІТ і опитування, щоб бачити реальну ситуацію з забезпеченням українських підрозділів. «Це тільки перший реліз застосунку "Армія+". Ми будемо поступово додавати нові функції, так само як ми наповнювали "Дію"», - підкреслив президент. Головна мета застосунку - звільнити армію від зайвої паперової роботи, щоб командири і солдати не витрачали час на застарілу і непотрібну бюрократію та заповнення паперів.

Читайте також