Помилкові дані у «Резерв+»: роз'яснення Міноборони

Роз'яснення Міноборони про помилкові дані
Роз'яснення Міноборони про помилкові дані

Неправильні дані у реєстрі "Оберіг" пов'язані з людським чинником

У Міністерстві оборони України зізналися, що причиною великої кількості неточних та застарілих даних у реєстрі "Оберіг" є людський фактор та нерегулярне оновлення інформації про громадян. Про це повідомили представники в інтерв'ю "Телеграфу".

Зазначається, що неправильні звання, прізвища, та дати відстрочки від призову, як і інша важлива інформація, не була своєчасно виправлена у військкоматах/ТЦК і потрапила до реєстру "Резерв+".

У першому разі оператори ТЦК внесли неактуальну інформацію або внесли її не повністю. У другому - громадянин не сповіщав ТЦК про зміну місця проживання, народження дітей, вступ на службу тощо. Нагадаємо, що реєстр "Оберіг" взаємодіє з іншими державними реєстрами і має змогу верифікувати інформацію, але це відбувається за запитом, а не автоматично

Міністерство звернуло увагу на необхідність актуалізації багатьох інших даних після виходу застосунку "Резерв+". Зараз їхнє виправлення відбувається в ТЦК, але у майбутньому планується реалізувати можливість актуалізації інших даних через застосунок.

Крім того, повідомляється, що українські військовозобов'язані оновили свої дані через застосунок "Резерв+" у 124 країнах, серед яких найбільше оновлень зроблено у Польщі, Німеччині, Канаді, Чехії, США, Великій Британії, Іспанії, Литві, Нідерландах та Словаччині.

Також варто зазначити, що прикордонники не використовують мобільний застосунок "Резерв+" при перетині кордону, оскільки він потрібний громадянам для оновлення даних. Прикордонники перевіряють лише паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками.

Нагадаємо, що повна версія "Резерв+" буде доступна вже на початку літа, включаючи електронний військовий квиток, який можна буде показувати правоохоронцям.

Посилання

Читайте також:

  • "Резерв+" показує статус розшуку: Міноборони пояснило, що робити
  • Що буде, якщо видалити "Резерв+" після оновлення даних: відповідь ТЦК

Читайте також