Помста за «Київстар»: хакери зламали московського інтернет-провайдера

Хакери зламали московського інтернет-провайдера М9ком

Хакери з угрупування Blackjack, які, ймовірно, мають зв'язок із СБУ, впровадили атаку на московського інтернет-провайдера М9ком та знищили його сервери. Про це повідомляють джерела Главкома.

У результаті атаки було видалено 20 терабайтів даних, включаючи офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту тощо. Частина жителів Москви стали без інтернету та телебачення.

Крім того, зловмисники викрали більше 10 гігабайт даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіх бажаючих.

Хакери заявили, що атака на М9ком – це тільки початок перед реальною помстою за Київстар.

Раніше повідомлялося, що хакери Blackjack здійснили сильну кібератаку на IT-інфраструктуру ГК Росводоканал. У результаті цієї атаки було зашифровано більше 6 тисяч персональних комп'ютерів співробітників компанії.

Також, як відомо, на початку грудня російські хакери з групи Солнцепек виконали атаку на мережу оператора Київстар шляхом зламу ядра мережі. У результаті атаки була знищена внутрішня мережева інфраструктура, яка забезпечує зв'язок мільйонів абонентів, а також ЗСУ.