Понад $1 млрд на підтримку української ППО та перший фіналіст Євро-2024: головне за ніч

Мільярдна підтримка українського ППО та фіналіст Євро-2024
Мільярдна підтримка українського ППО та фіналіст Євро-2024

Країни-члени НАТО зобов'язалися виділити понад $1 млрд на підтримку протиповітряної оборони України. Україна отримає від союзників ще чотири ЗРК Patriot та одну систему Samp-T. Рятувальні роботи після російської атаки у Києві вже завершилися. Збірна Іспанії з футболу потрапила до фіналу Євро-2024. Головні події українського та світового життя протягом ночі проти 10 липня зібрані в упорядкований список.

Партнери анонсували значне зміцнення протиповітряної оборони України

Лідери п'яти країн зобов'язалися надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони. Загалом партнери пообіцяли виділити понад $1 млрд на підтримку протиповітряної оборони України.

Одну ЗРК Patriot нададуть США, ще дві - Німеччина та Румунія, а ще одну Нідерланди зберуть спільно з іншими партнерами. Італія передасть Україні систему Samp-T.

США разом із партнерами працюють над тим, щоб цьогоріч надати Україні ще десятки стратегічних систем протиповітряної оборони, таких як Nasams, Hawk, Iris-T та Gepard.

Визначився перший фіналіст Євро-2024

Збірна Іспанії з футболу пробилася до фіналу чемпіонату Європи-2024. У півфіналі іспанці обіграли Францію з рахунком 2:1.

Наймолодшим автором голу в історії Євро став 16-річний півзахисник Ламін Ямал з Іспанії.

В Одесі прогриміла серія вибухів

В Одесі під час повітряної тривоги відбулися вибухи. Про це повідомив мер міста Геннадій Труханов.

За інформацією місцевих жителів, було чути щонайменше три вибухи.

НАТО призначить в Україні спецпредставника

НАТО призначить свого представника в Києві для поглиблення відносин України з Альянсом, а також створить нове військове командування в Німеччині для навчання та оснащення українських військ. Про це заявив радник із національної безпеки США Джейк Салліван на конференції з оборонної промисловості у Вашингтоні.

Обшуки в топ-посадовців Держмитслужби

Правоохоронці викрили масштабну корупційну схему у Держмитслужбі - топ-посадовці збирали хабарі з регіональних митниць. Очільника Департаменту відомчої безпеки, його заступника та одного з керівників регіональної митниці затримали при передачі хабаря. Про це повідомили Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України.

За даними слідства, ці посадовці організували схему систематичного вимагання та отримання хабарів від керівників регіональних митниць. Щомісяця вони вимагали грошові кошти від підлеглих за нестворення штучних перешкод у їхній діяльності та прикриття порушень, вчинених працівниками.

У Шевченківському районі Києва завершилася рятувальна операція

У житловому будинку в Шевченківському районі Києва завершилися пошуково-рятувальні роботи після російської атаки 8 липня. Рятувальники деблокували тіло дівчини, яка народилася 2006 року.

Загалом, внаслідок російського удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед них п'ятеро дітей. Крім того, 121 людина отримала поранення, серед яких 10 дітей. 11 людей врятовано.

Читайте також

В Одесі пролунали вибухи: деталі
14.09.2024 - 02:48 661 переглянули
Вибухи в Одесі: подробиці
В Одесі пролунав вибух
18.07.2024 - 22:24 402 переглянули
Вибух в Одесі
В Одесі пролунав вибух
13.07.2024 - 17:36 935 переглянули
Вибух у Одесі