Понад 130 боїв за добу. Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

Уже 796-й день триває війна Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 131 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому оновленні 29 квітня.

Противник наніс удари по Україні

В разі загальної кількості атак противник здійснив один ракетний удар і 82 авіаційних обстріли, а також здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню відносно позицій наших військ і населених пунктів.

Протягом останньої доби авіаційні удари спостерігалися в населених пунктах Велика Писарівка (Харківська область), Серебрянське лісництво, Білогорівка (Луганська область), Спірне, Верхньокам'янське, Сіверськ, Григорівка, Олександропіль, Очеретине, Новокалинове, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Водяне, Костянтинівка, Урожайне, Старомайорське (Донецька область), Роботине (Запорізька область), Кринки, Костирка, Берислав, Новоберислав, Придніпровське, Велетенське, Кізомис (Херсонська область).

Були взяті під вогонь артилерії понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на окремих напрямках

На Волинському і Поліському напрямках ситуація залишається без особливих змін.

На Сіверському і Слобожанському напрямках противник утримує військову присутність в прикордонних районах і здійснює диверсійні акції з метою запобігти перекиданню наших військ на небезпечні напрями.

На Куп'янському напрямку наші воїни відбили шість атак в районах населених пунктів Берестове (Харківська область) та Стельмахівка (Луганська область).

На Лиманському напрямку противник здійснив 18 атак в районах населених пунктів Копанка, Новосергіївка (Харківська область), Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво (Луганська область), Терни (Донецька область).

На Бахмутському напрямку нашим воїнам вдалося відбити 29 атак в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Виїмка, Григорівка, Іванівське, Кліщіївка, Новий, Андріївка (Донецька область).

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 55 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Архангельське, Уманське, Сокіл, Очеретине, Калинове, Соловйове, Новопокровське, Новоселівка Перша та інших сіл на заході Семенівки (Донецька область).

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати противника в районах Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Новомихайлівка, Урожайне (Донецька область), де противник 15 разів намагався прорвати оборону наших військ за підтримки авіації.

На Оріхівському напрямку окупанти чотири рази атакували позиції наших захисників в Старомайорському районі (Донецька область).

На Херсонському напрямку противник продовжує намагання вибити наші підрозділи з оборонних укріплень на лівому березі річки Дніпро. П'ять разів противник атакував позиції наших захисників в районі населеного пункту Кринки (Херсонська область).

Переможні удари ЗСУ по позиціях противника

Упродовж минулої доби авіація Сил оборони України здійснила удари по 13 районах зосередження противника.

Підрозділами ракетних військ були віддані постріли в районі зосередження противникового особового складу та штабування противника.

Також читайте: ЗСУ продовжують підступи на півдні від Херсона: аналіз ISW