Понад 4 мільйони українців оновили військово-облікові дані

Оновлення військово-облікових даних українців
Оновлення військово-облікових даних українців

Кількість українців, які оновили свої військово-облікові дані, перевищила 4 мільйони. Про це повідомлено Міністерством оборони України. За останній тиждень оновило свої дані майже мільйон громадян. Інформацію можна оновити у найближчому ТЦК або ЦНАП. Важливо зазначити, що оновлення даних не означає автоматичну мобілізацію і не вимагає проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

За словами директора Департаменту кадрової політики МОУ Марка Андрусяка, потреба ЗСУ у призові під час мобілізації значно менша за кількість тих, хто вже оновив дані. Раніше повідомлялося, що покоління чоловіків, яким зараз 25-30 років, є найменш чисельним в Україні і саме вони могли б більш ефективно захищати країну від ворога. Після закінчення великої війни перед Україною постали проблеми демографічної кризи, зміни статево-вікової структури та міграції.

Згідно з думкою Олександра Гладуна, заступника директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи, підвищення народжуваності в Україні можна досягти шляхом боротьби з безпліддям та спрощенням умов з усиновлення дітей.

Читайте також