Понад 50 бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Україна зазнає 684-ту добу війни з Росією. За цей час ворог здійснив 55 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У ніч з 7 на 8 січня російські окупанти провели масовану атаку на Україну, використовуючи різні типи ракет та балістичних ракет. Всього було зафіксовано 59 повітряних нападів противника. Були використані такі зенітні керовані ракети, як С-300/С-400, балістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", а також крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 та Х-22. Також були застосовані керовані авіаційні ракети Х-31П.

Атаки були спрямовані на критичну, цивільну, промислову та військову інфраструктуру. Ракети, які рухалися по балістичній траєкторії, були направлені на Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Хмельницьку області. З протиповітряної оборони були знищені 8 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Воєнні дії на різних напрямках

Волинський та Поліський напрямки: Ситуація без значних змін, немає ознак формування наступальних угруповань. Білоруські військові здійснюють дії в прикордонних районах, поблизу українського кордону.

Сіверський та Слобожанський напрямки: Противник продовжує зберігати свою військову присутність поруч з кордоном України, проводить розвідувальну діяльність та здійснює обстріли населених пунктів з території РФ. Крім того, збільшує щільність мінно-вибухових загороджень поблизу державного кордону. В результаті артилерійських та мінометних обстрілів було пошкоджено близько 30 населених пунктів.

Куп'янський напрямок: Сили оборони відбили 5 атак противника біля Синьківки, де ворог намагався поліпшити своє тактичне положення. Також проведено авіаційні удари в районах Петропавлівки, Іванівки, Кислівки, Табаївки, Піщаного та Берестового. В результаті обстрілів постраждали 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок: Наші війська відбили атаку ворога поблизу Тернів. Також ворожі сили здійснили авіаційний удар в районі Новоселівки. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Бахмутський напрямок: Сили оборони відбили дві атаки противника поблизу Кліщіївки та Андріївки. Більше 10 населених пунктів стали об'єктом артилерійських та мінометних обстрілів.

Авдіївський напрямок: Наші війська відбили 3 атаки в районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького. Також було зафіксовано 14 атак поблизу Первомайського та Невельського. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Мар'їнський напрямок: Сили оборони тримають оборону неподалік Новомихайлівки, де противник спробував прорвати лінію оборони 7 разів. Більше населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Шахтарський напрямок: Противник не проводив наступальних дій, але обстріляв більше 10 населених пунктів з артилерії та мінометів.

Запорізький напрямок: Сили оборони відбили 6 атак противника південніше Червоного, західніше Вербового та північніше Новопрокопівки. Близько 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Херсонський напрямок: Були зафіксовані артилерійські обстріли в Зміївці, Кринках, Тягинці, Іванівці, Херсоні та Очакові.

Ворог продовжує намагатися вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Незважаючи на 9 спроб штурму, наші воїни продовжують утримувати позиції і завдають значних втрат противнику. Також було нанесено удари по складах боєприпасів ворога.

Нещодавно російські окупанти "випадково" бомбили багатоповерхівку у Рубіжному на Луганщині, в результаті чого багато людей постраждало. Це не можна приховати через багатьох свідків події.

Варто зазначити, що в кінці 2023 року деякі російські політики вимагали відновити контррозвідувальний підрозділ "Смерш". Нещодавно з'явилися кадри російських оперативників, які носили нашивки цієї організації.