Поранення дитини під час збиття «шахеду»: ДБР повідомило деталі справи

Поранення дитини під час наїзду «шахеду»
Поранення дитини під час наїзду «шахеду»

Працівники ДБР проводять досудове розслідування щодо поранення неповнолітнього під час спроби знищення ворожих повітряних цілей військовими. Про це повідомила речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук.

Раніше було повідомлено, що на Хмельниччині стався випадок поранення неповнолітнього незрозумілим військовослужбовцем, який при спрацюванні тривоги намагався збити ворожі безпілотні літальні апарати типу Shahed.

Відповідь на це повідомлення Герасімук пояснила, що ця подія сталася наприкінці серпня 2024 року під час чергової атаки росіян. Около 10:30 годин у одному з населених пунктів Хмельницької області 12-річний хлопець, перебуваючи у своєму подвір’ї, отримав поранення з кулемета. Саме в цей час мобільні групи військових з різних військових формувань та частин намагалися збити безпілотні літальні апарати.

Речниця зазначила, що хлопець отримав рвану рану правого стегна, але його життю нічого не загрожує.

В даний час проводяться необхідні слідчі дії, з’ясовуються всі обставини події, проводяться потрібні експертизи і встановлюється траєкторія польоту кулі.

Загальна кваліфікація правопорушення - порушення правил поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 414 КК України).

ДБР закликає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та перебувати в укриттях до їх закінчення.

На 27 серпня голова обласної військової адміністрації Сергій Тюрін повідомив, що сили ППО знищили чотири ворожі цілі. Підтверджено, що як результат атаки, 12-річна дитина отримала поранення і була негайно госпіталізована до лікарні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що з початку 2024 року Росія застосувала понад 6130 безпілотних літальних апаратів типу "шахед". Більшість з них були збиті українською протиповітряною обороною.

Читайте також