Поширюється миттєво: новий рідкісний вірус вбиває дітей у Індії

Діти хворіють на новий рідкісний вірус
Діти хворіють на новий рідкісний вірус

У Індії зафіксовано 50 випадків захворювання на вірус Чандіпура

У липні 2024 року в Індії було зафіксовано 50 випадків захворювання на вірус Чандіпура, який викликає гострий енцефаліт. Ця інфекція особливо небезпечна для дітей віком до 14 років. Про це повідомляє видання Independent.

За останній час у західному індійському штаті Гуджарат загинули щонайменше 16 людей через вірус Чандіпура. Поки що випадки захворювання зафіксовані тільки в Індії. Міністр охорони здоров'я штату Рашикеш Патель повідомив, що загалом зафіксовано 50 випадків захворювання.

«Повідомлення про три випадки вірусу Чандіпура надійшли з інших штатів, 50 випадків вірусу Чандіпура були зареєстровані у всьому штаті (Гуджарат – «Главком») і у 16 ​​випадках люди загинули»,  – зазначив Патель.

Нагадаємо, що раніше влада штату інформувала про один офіційно підтверджений смертельний випадок і 29 хворих. В Індії періодично спостерігають спалах цього захворювання. Під час спалахів у центральній Індії у 2003-2004 роках рівень смертності коливався від 56% до 75%. 

Крім того, намагаються зупинити один із найбільших спалахів віспи у Конго. Вчені повідомили, що нова форма хвороби, виявлена у шахтарському містечку, може легко поширюватися серед людей. Всесвітня організація охорони здоров'я зазначила, що з січня в Конго зареєстровано понад 4500 підозрюваних випадків захворювання на віспу та майже 300 смертей. 

Читайте також