Посол ЄС в Україні закликала готуватися до важкої зими

Посол ЄС закликала готуватися до зими
Посол ЄС закликала готуватися до зими

Європейський союз виділив кошти на підтримку енергосектора України перед складною зимою

Посол Європейського союзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що прийдешня зима буде важкою для України, але її сподівання щодо уникнення катастрофи залишаються.

За словами Матернової, Євросоюз надав 100 млн євро на підготовку України до зими та ще 100 млн через Кредитну установу для відбудови (KFW) для посилення оператора енергетичного сектора «Укренерго».

Також, Матернова наголосила на важливості механізму цивільного захисту, який забезпечує постачання енергоносіїв та обладнання для надзвичайних ситуацій. Обладнання надходить від країн-членів ЄС, а також від інших донорів, таких як Японія, Корея і Канада.

Крім цього, ЄС надав понад 1000 високовольтних генераторів і малих турбін для допомоги українцям підготуватися до зими.

Матернова також зазначила, що Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну.

Згідно з прогнозами Місії ООН з моніторингу прав людини в Україні, українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю до 18 годин на добу цієї зими.

Враховуючи зростання рівня споживання електроенергії в Україні, скасували графіки погодинних відключень з 9 вересня.

Незважаючи на це, міжнародні партнери не підтримують будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК «Укренерго» до проведення випробувань цієї технології.

Читайте також